Křečík džungarský modrý Zobrazit větší

Křečík džungarský modrý

Nový produkt

Křečík džungarský (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeledi chrčky, pocházející původně ze stepí jižní a střední Sibiře, ale vyskytuje se iv Kazachstánu, Mongolska a severní Číně.

Více informací

Tento produkt již není na skladě

3,50 € s DPH

3,50 € za ks

Více informací

Křečík džungarský (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeledi chrčky, pocházející původně ze stepí jižní a střední Sibiře, ale vyskytuje se iv Kazachstánu, Mongolska a severní Číně. Je zajímavý neobvyklým chováním samce, který asistuje samičce při porodu a pomáhá jí starat se o mláďata. Dorůstá do délky 9 cm a dožívá se maximálně 2 až 3 let. Křečík džungarský je pohlavně dospělý ve třech měsících věku, ale nejplodnější je kolem 8 až 12 měsíce života. Samice po 22 dnech březosti vrhne 4 až 8 slepých a bezsrstých mláďat. Je schopna reprodukce již krátce po vrhu a to až 8 krát ročně.

Recenze

Napsat recenzi

Křečík džungarský modrý

Křečík džungarský modrý

Křečík džungarský (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeledi chrčky, pocházející původně ze stepí jižní a střední Sibiře, ale vyskytuje se iv Kazachstánu, Mongolska a severní Číně.