Škrečok džungársky Zobraziť väčšie

Škrečok džungársky

Nový produkt

Škrečok džungársky (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeľade chrčky, pochádzajúci pôvodne zo stepí južnej a strednej Sibíri, no vyskytuje sa aj v Kazachstane, Mongolsku a severnej Číne.

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný

3,50 € s DPH

3,50 € za ks

Pridať do obľúbených

Detaily

Škrečok džungársky (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeľade chrčky, pochádzajúci pôvodne zo stepí južnej a strednej Sibíri, no vyskytuje sa aj v Kazachstane, Mongolsku a severnej Číne. Je zaujímavý neobvyklým správaním samca, ktorý asistuje samičke pri pôrode a pomáha jej starať sa o mláďatá. Dorastá do dĺžky 9 cm a dožíva sa maximálne 2 až 3 rokov. Škrečok džungársky je pohlavne dospelý v troch mesiacoch veku, no najplodnejší je okolo 8 až 12 mesiaca života. Samica po 22 dňoch gravidity vrhne 4 až 8 slepých a bezsrstých mláďat. Je schopná reprodukcie už krátko po vrhu a to až 8 krát ročne.

Recenzie

Hodnotenie 
2020-01-12

Mohla by som ho kupiť?

Dobrý deň,
Mohla by som jedneho kupiť,
Ale...
Potrebujem viac informacií o škrečka,
Napríklad že či je mladá, či sa teraz narodilo, kde to predavate, a ešte či mate aj dievča ktorá nemá ešte meno? Viac info by som potrebovala

    Napíšte svoju recenziu!

    Napísať recenziu

    Škrečok džungársky

    Škrečok džungársky

    Škrečok džungársky (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeľade chrčky, pochádzajúci pôvodne zo stepí južnej a strednej Sibíri, no vyskytuje sa aj v Kazachstane, Mongolsku a severnej Číne.