Škrečok džungársky čierny Zobraziť väčšie

Škrečok džungársky čierny

Nový produkt

Škrečok džungársky (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeľade chrčky, pochádzajúci pôvodne zo stepí južnej a strednej Sibíri, no vyskytuje sa aj v Kazachstane, Mongolsku a severnej Číne.

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný

4,00 € s DPH

4,00 € za ks

Pridať do obľúbených

Detaily

Škrečok džungársky (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeľade chrčky, pochádzajúci pôvodne zo stepí južnej a strednej Sibíri, no vyskytuje sa aj v Kazachstane, Mongolsku a severnej Číne. Je zaujímavý neobvyklým správaním samca, ktorý asistuje samičke pri pôrode a pomáha jej starať sa o mláďatá. Dorastá do dĺžky 9 cm a dožíva sa maximálne 2 až 3 rokov. Škrečok džungársky je pohlavne dospelý v troch mesiacoch veku, no najplodnejší je okolo 8 až 12 mesiaca života. Samica po 22 dňoch gravidity vrhne 4 až 8 slepých a bezsrstých mláďat. Je schopná reprodukcie už krátko po vrhu a to až 8 krát ročne.

Recenzie

Napísať recenziu

Škrečok džungársky čierny

Škrečok džungársky čierny

Škrečok džungársky (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeľade chrčky, pochádzajúci pôvodne zo stepí južnej a strednej Sibíri, no vyskytuje sa aj v Kazachstane, Mongolsku a severnej Číne.